top of page

OLDA lanserar en ny automatisk karmregel - OLDA 102 HZA

Den unika karmregeln100 HZAsom monteras i karmen över dörrbladen lanserades 2016 som en unik och extra brandsäker automatisk låsning av passivt dörrblad på pardörrar tillverkade av stål- och aluminiumprofiler.


Sortimentet utökas nu med OLDA 102 HZA för att klara dagens bredare karmbredder genom ett utökat cc-mått mellan aktivator och regel samt ökad regelprojektion för säkrare låsning.

Den fungerar precis som en vanlig automatisk kantregel, den aktiva dörren trycker in en kolv som reglar den redan stängda passiva dörren.

För att minimera nödvändigt urtag ur karmprofilen har 102 HZA även en minskat bygghöjd för att förenkla monteringen ytterligare.


Bakgrunden till karmreglar är att en traditionell kantregel ibland försvårar, i värsta fall försvagar dörrens prestanda, sett ur ett brandsäkerhetsperspektiv. Genom att montera102 HZAi karmen blir ingreppen i dörrbladen minimala då man endast behöver montera glid- och slutbleck på ovansidan. Den automatiska karmregeln102 HZAhar en Ø 14 mm regel med ett ökad cc-mått till aktivatorn från 60 till 100 mm, vilket gör den bättre anpassad till de ökade karmbredder som dagens profiltillverkare efterfrågar. Dessutom är även djupet minskat från 42 till 38 mm jämfört med 100 HZA.Regeln har tvingande funktion och är justerbar. Med aktivatorn fortfarande utskjuten 5 mm har regeln en projektion på 17 mm och en justerbarhet på +9 / -2 mm. Med helt intryckt aktivator uppnås en regelprojektion på 26 +2 / - 2 mm. Den ökade totalbredden på stolpen från 136 till 200 mm ger en möjlighet att integrera en mikrobrytare på själva aktivatorhuset, vilket gör det möjligt att använda karmen istället för det passiva dörrbladet för att dra nödvändiga signalkablar. För närvarande testar OLDA olika tekniska lösningar tillsammans med ledande tillverkare av aluminium- och ståldörrar. OLDA Innovation har sedan 1992 skaffat sig lång erfarenhet av utveckling, konstruktion och tillverkning av kantreglar, dörrstopp och koordinatorer.


Vill du veta mera om kantreglar från RZ OLDA Innovation AB? Kontakta Göthes Industribeslag på 010 – 483 40 25

Comments


Ring vår Order & Kundservice

bottom of page