top of page
FritsJurgens creates pivot door solutions with a passion for detail

Innovativa lösningar i FritsJurgens

FritsJurgens pivotgångjärn för dörrar är unika eftersom gångjärnen är helt inbyggda upptill och nedtill i dörren. Endast små golv- och takplattor är synliga. Tack vare det innovativa systemet kan pivotdörrar lätt monteras i nya och befintliga miljöer.

Man ville skapa pivotdörr-lösningar som skulle göra förverkligandet av varje typ av pivotdörr möjligt - från stora till små, från experimentell till gjorda för daglig användning.

FritsJurgens pivotdoors.png

FritsJurgens produkter

Av egen erfarenhet visste grundarna av FritsJurgens att många kreatörer och skapare kämpar med samma frågor. Stora dörridéer krossas ofta av omfattande standardisering. FritsJurgens erbjuder en lösning för detta med pivotgångjärn som är integrerade i dörren istället för i golvet, vilket gör att man undviker problemen med t.ex. golvplattor, och kraftigt ökar viktkapaciteten och dörrens rörelseförmåga.

Kreativ frihet

 

 

Alla pivotgångjärn från FritsJurgens lämpar sig för nästan alla typer av applikationer. Från  innerdörrar  till  ytterdörrar,  och från  marmordörrar  till  trädörrar.  Gångjärnen har en viktkapacitet på 20 kg upp till 500 kg, och dörrens höjd är obegränsad för varje pivotgångjärn. Alla typer av dörrdesign är möjlig.

Det finns fyra pivotgångjärnsystem tillgängliga, alla med olika funktioner, för att skapa en lösning för varje typ av pivotdörr: 

  • System One, ett pivotgångjärn med en enda pivotpunkt som tillåter 360° rotation. Viktkapacitet  0-500  

  • System 3, ett självstängande, 360° roterande pivotgångjärn med uppställningslägen. Viktkapacitet 40-350 

  • System M, ett självstängande, justerbart pivotgångjärn för både enkel- och dubbelverkande dörrar med mjukstängning, öppningsbroms och uppställningslägen. Viktkapacitet 20-210  

  • System M+, ett självstängande, justerbart pivotgångjärn för både enkel- och dubbelverkande dörrar med mjukstängning, öppningsbroms, tillslagseffekt, extra justerbar dörrörelse och uppställningslägen. Viktkapacitet 20-500 kg.

Upptäck FritsJurgens tio mest gillade pivotdörrar

FritsJurgens skapar unika lösningar för pivotdörrar av högsta kvalitet. Med FritsJurgensgångjärn kan du designa pivothängda dörrar utan begränsningar. Tillsammans med FritsJurgens hjälper vi gärna till för att hitta en lösning för ditt specifika dörrprojekt! 

Vårt team av erfarna
servicetekniker är aldrig långt borta

Vårt huvudkontor och lager är i Falun. Vi finns även i Stockholm, Göteborg, Malmö och Huskvarna. Vilket betyder att service och råd inte är långt borta. Besök oss gärna och upptäck FritsJurgens närmare.

Göthes Industribeslag AB är exklusiv återförsäljare för FritsJurgens i Sverige.

  • Facebook
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Instagram
_DSC9632.jpg

Our Clients

Ring vår Order & Kundservice

bottom of page