top of page

FritsJurgens pivotdörr-lösningar

FritsJurgens pivotgångjärn för dörrar är unika eftersom gångjärnen är helt inbyggda upptill och nedtill i dörren. Endast små golv- och takplattor är synliga. Tack vare det innovativa systemet kan pivotdörrar lätt monteras i nya och befintliga miljöer.

FritsJurgens grundades år 2008. Företaget har idag 40 personer anställda vid sin anläggning i Kolham, Groningen i Holland. Man ville skapa pivotdörr-lösningar som skulle göra förverkligandet av varje typ av pivotdörr möjligt - från stora till små, från experimentell till gjorda för daglig användning.

Av egen erfarenhet visste grundarna av FritsJurgens att många kreatörer och skapare kämpar med samma frågor. Stora dörridéer krossas ofta av omfattande standardisering. FritsJurgens erbjuder en lösning för detta med pivotgångjärn som är integrerade i dörren istället för i golvet, vilket gör att man undviker problemen med t.ex. golvplattor, och kraftigt ökar viktkapaciteten och dörrens rörelseförmåga.


Premiumprodukter utan kompromisser FritsJurgens har utvecklat pivotgångjärn som löser de centrala frågor som marknaden möter, utan kompromisser:

  • Inga fler golvplattor, utan ett gångjärn som är dolt inuti dörren

  • Kvalitet och styrka för att klara även de största dörrarna

  • Endast en liten golv- och takplatta är synlig för att istället låta dörrens design tala

  • Lätt att installera i befintliga och nya miljöer, även med radiell golvvärme

  • Passar nästan alla möjliga dörrmaterial


Kreativ frihet Alla pivotgångjärn från FritsJurgens lämpar sig för nästan alla typer av applikationer. Från innerdörrar till ytterdörrar, och från marmordörrar till trädörrar. Gångjärnen har en viktkapacitet på 20 kg upp till 500 kg, och dörrens höjd är obegränsad för varje pivotgångjärn. Alla typer av dörrdesign är möjlig.


FritsJurgens produkter Det finns fyra pivotgångjärnsystem tillgängliga, alla med olika funktioner, för att skapa en lösning för varje typ av pivotdörr:

  • System One, ett pivotgångjärn med en enda pivotpunkt som tillåter 360° rotation. Viktkapacitet 0-500

  • System 3, ett självstängande, 360° roterande pivotgångjärn med uppställningslägen. Viktkapacitet 40-350

  • System M, ett självstängande, justerbart pivotgångjärn för både enkel- och dubbelverkande dörrar med mjukstängning, öppningsbroms och uppställningslägen. Viktkapacitet 20-210

  • System M+, ett självstängande, justerbart pivotgångjärn för både enkel- och dubbelverkande dörrar med mjukstängning, öppningsbroms, tillslagseffekt, extra justerbar dörrörelse och uppställningslägen. Viktkapacitet 20-500 kg.

För mer information, kontakta gärna Per Yman på per.yman@gothes.se alt. vår orderavdelning order@gothes.se eller 010-482 40 25


Comments


Ring vår Order & Kundservice

bottom of page