top of page

HOPPEs miljövänliga handtagsprogram

Vet ni att alla HOPPEs handtag och tillbehör i aluminium rekommenderas i Byggvarubedömningen. HOPPE dörr- och fönsterhandtag tillverkas i Europa i certifierade produktionsanläggningar och är enbart producerade av högkvalitativa material.


Miljöskyddet är en självklarhet - det är en ”grundregel” för HOPPE. HOPPE, som enda leverantör av dörr- och fönsterhandtag med tillbehör har uppnått högsta möjliga nivå hos Byggvarubedömningen (BVB) och Sundahus.

Bedömningen baseras på produktens miljömässiga innehåll och livscykelkriterier så därför är alla HOPPE Aluminiumhandtag rekommenderade av Byggvarubedömningen för miljömässigt hållbart byggande. HOPPE innehar även högsta miljöklassificering i Sundahus dvs. bedöming A.


HOPPE aluminiumprodukter tillverkas av en högklassig, korrosionsbeständig och återvunnen aluminiumlegering som i sin tur är 100% återvinningsbart.

Miljögodkända produkter enligt ledande Svenska certifieringsorgan RISE och SBSC. Produkterna ar godkända enligt EN 12472:1998 och EN 1811:1998 gällande nickelfrisättning, båda hänvisar till EU-direktiv för nickel, 94/27/EG. HOPPE dörr- eller fönsterhandtag får också en 10-års garanti på mekaniska funktion. För mer information kontakta Göthes Industribeslag på vårt order- & servicenummer 010 48 34 025.

Comments


Ring vår Order & Kundservice

bottom of page